Metropool vol energie

Oslo behoort zeker bij de mooiste steden van Scandinavië en de hoofdstad van Noorwegen schittert door de vele musea, moderne kunst en vooruitstrevende architectuur. In het levendige Oslo kan je terecht voor winkelplezier van wereldklasse, trendy bars en cafés en een gevarieerd aanbod van restaurants. Oslo, de groenste metropool van Europa, is met geen enkele andere stad te vergelijken. De combinatie van de ongerepte natuur met het stadsleven is uniek. Vanuit het centrum is het een korte rit met de metro naar de bergachtige omgeving met genoeg skipistes en wandelpaden. Wie neem jij mee naar Oslo?

Visit Scandinavia kan je de volgende hoogtepunten absoluut aanbevelen.

De Karl Johans gate is het koninklijke voetgangersgebied in Oslo. Deze verkeersvrije boulevard loopt van het hoofdstation naar het koninklijk paleis en vormt het kloppende hart van Oslo. Hier kan je vele chique winkels vinden en toprestaurants.

De Opera van Oslo is ontworpen als een symbool voor Noorwegen. Het spectaculaire gebouw van glas en marmer doet enigszins denken aan steden als Abu Dhabi. Via een hellend pad kan je naar het dak lopen voor een mooi uitzicht.

Het Vigelandsparken is met zijn magnifieke beeldhouwkunst tot ver over de grenzen van Noorwegen bekend. In het beeldenpark kan je een mooie wandeling maken langs het levenswerk van Gustav Vigeland.

Voor liefhebbers van de Noorse schilderkunst, is de Nasjonalgalleriet de moeite waard. Het is gevestigd in een stijlvol 19e eeuw neorenaissance gebouw en heeft een enorme collectie schilderijen, tekeningen, grafische werken en beelden.

In Aker Brygge aan de Oslofjord kan je heerlijk flaneren en ontdekken wat deze voormalige scheepswerven te bieden heeft. Het gebied is omgetoverd tot een unieke woonwijk met fraai vormgegeven restaurants en cafés. Verder heb je hier nog luxueuze winkelgalerijen.

Onze persoonlijk geselecteerde locaties

Waarom Oslo?

Oslo is dé hotspot voor moderne kunst en vooruitstrevende architectuur. De vele musea en winkelmogelijkheden maken Oslo tot een geweldige bestemming.

  • Heerlijk winkelen
  • Moderne kunst en musea
  • Vooruitstrevende architectuur

Laat je verrassen door Oslo!

Nú tijdelijk €25,- korting en met gratis reisgids!

Wat kun je verwachten?

Unieke locaties

Wij bieden unieke en gunstig gelegen hotels en B&B’s die je nergens anders vindt.

Reisvoorstel op maat

Ons team maakt een uniek reisvoorstel op maat dat past bij jouw wensen en budget.

De beste ervaring

Wij bieden de allerbeste ervaring en zorgen voor een zorgeloze vakantie en 100% tevredenheid.

Wij Scandinavië

Vanuit onze passie voor Scandinavië bieden wij unieke reizen naar Noorwegen, Zweden, IJsland, Denemarken en Finland. Onze reizen zijn op maat gemaakt en samengesteld door echte kenners. Ben jij klaar voor een onvergetelijke vakantie naar Scandinavië?