De poort naar de Noorse fjorden

De stad Bergen is de op één na grootste stad van Noorwegen en dankt haar naam aan de zeven machtige bergen waartussen de stad gelegen is. De stad heeft een dynamisch cultureel leven, geschiedenis en sterke tradities spelen hier een belangrijke rol. Het moderne centrum van Bergen is overzichtelijk, knus en enorm fotogeniek. Bergen is een unieke stad en het perfecte uitgangspunt om de geweldige natuur te ontdekken. De indrukwekkende fjorden vormen de omlijsting van deze intieme stad, die bij alle bezoekers een onvergetelijke indruk achterlaat.

Visit Scandinavia kan je de volgende hoogtepunten absoluut aanbevelen.

Neem de Fløibanen vanuit het stadscentrum voor een geweldig uitzicht over de stad, fjorden en de natuur. Het is ook een mooi uitgangspunt voor korte en lange wandelingen.

Bezoek de hanzekade Bryggen omdat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en komt uit de tijd dat Bergen het handelscentrum tussen Noorwegen en Europa was. Tegenwoordig kan je hier musea bezoeken, winkelen en heerlijk dineren.

Ga naar de Fisketorget en laat je verwennen door de gastronomische keuken. Het is de moeite waard om bijvoorbeeld de plaatselijke specialiteiten te proberen zoals een traditioneel gerecht met gestoomde kabeljauw.

Maak een cruise naar de Osterfjord. Deze fantastische excursie vertrekt uit de haven van Bergen en onderweg zie je het prachtige fjord landschap. Je zal de kracht van de natuur ervaren en je heel klein voelen. Wanneer het gesneeuwd heeft, is het misschien nog wel mooier om deze excursie te ondernemen.

Onze persoonlijk geselecteerde locaties

Waarom Bergen?

Bergen is een sfeervolle, moderne studentenstad. Kies voor Bergen als je houdt van verse zeevruchten, knusse kroegjes en Noorse natuur.

  • Gezellige studentenstad
  • Verse vis en zeevruchten
  • Omgeven door prachtige natuur

Laat je verrassen door Bergen!

Nú tijdelijk €25,- korting en met gratis reisgids!

Wat kun je verwachten?

Unieke locaties

Wij bieden unieke en gunstig gelegen hotels en B&B’s die je nergens anders vindt.

Reisvoorstel op maat

Ons team maakt een uniek reisvoorstel op maat dat past bij jouw wensen en budget.

De beste ervaring

Wij bieden de allerbeste ervaring en zorgen voor een zorgeloze vakantie en 100% tevredenheid.

Wij Scandinavië

Vanuit onze passie voor Scandinavië bieden wij unieke reizen naar Noorwegen, Zweden, IJsland, Denemarken en Finland. Onze reizen zijn op maat gemaakt en samengesteld door echte kenners. Ben jij klaar voor een onvergetelijke vakantie naar Scandinavië?