Ontdek de Finse hoofdstad

Voor een korte stedenreis is Helsinki een uitstekende bestemming. Met ruim 630.000 inwoners is Helsinki de grootste stad en het bruisende centrum van Finland. Dat maakt de stad tot een levendige bestemming met een positieve vibe. De mix van Scandinavische en Russische architectuur maakt het heel bijzonder. Helsinki is het hele jaar door een uitstekende stad om te shoppen, lekker te eten en om van de natuur te genieten. Wie neem jij mee naar Helsinki?

Visit Scandinavia kan je de volgende hoogtepunten absoluut aanbevelen.

Een goed startpunt is het Senaatsplein in het hart van Helsinki. Het is gevestigd voor de witte kathedraal en is het symbool voor Helsinki. Wanneer je de trap oploopt, heb je een mooi uitzicht over het plein. Verder heb je hier nog het universiteitsgebouw, de nationale bibliotheek en het Senaatsgebouw.

Ga naar het designdistrict van Helsinki. Een gebied vol design- en modewinkels, musea, kunstgalerijen en restaurants. Een ideale plek om kennis te maken met het Finse design. Het is een creatief en uniek gebied en mag zeker niet worden overgeslagen. Helsinki biedt een breed scala aan duurzame boetiekjes en winkels waar je ongetwijfeld iets leuks zult vinden.

De natuur is nooit ver weg in Helsinki. In en net buiten de stad zijn er veel mogelijkheden voor mooie wandelingen en fietstochten. Ga bijvoorbeeld naar het Kaisaniemi Park of Laurasaari en ervaar het Finse buitenleven. Je kan ook voor een dagje een auto huren om een nog betere indruk te krijgen van de natuurlijke omgeving en te genieten van de uitgestrekte bossen, meren en kusten.

In Helsinki heb je voldoende keuze aan restaurants in elk budget. De favoriet van Visit Scandinavia is restaurant Grön en concentreert zich op hoogwaardige natuurlijke ingrediënten. Het menu is seizoensgebonden en wat nu in de natuur groeit, bepaald het aanbod. Het restaurant heeft zelfs een Michelin-ster!

Onze persoonlijk geselecteerde locaties

Waarom Helsinki?

Helsinki is een levendige stad en een ware hotspot voor minimalistisch design. Liefhebbers van moderne architectuur moeten hier zijn geweest.

  • Moderne architectuur
  • Heerlijk eten uit lokale keuken
  • Winkelen in boetiekjes en shoppingcentra

Laat je verrassen door Helsinki

Nú tijdelijk €25,- korting en met gratis reisgids!

Wat kun je verwachten?

Unieke locaties

Wij bieden unieke en gunstig gelegen hotels en B&B’s die je nergens anders vindt.

Reisvoorstel op maat

Ons team maakt een uniek reisvoorstel op maat dat past bij jouw wensen en budget.

De beste ervaring

Wij bieden de allerbeste ervaring en zorgen voor een zorgeloze vakantie en 100% tevredenheid.

Wij Scandinavië

Vanuit onze passie voor Scandinavië bieden wij unieke reizen naar Noorwegen, Zweden, IJsland, Denemarken en Finland. Onze reizen zijn op maat gemaakt en samengesteld door echte kenners. Ben jij klaar voor een onvergetelijke vakantie naar Scandinavië?