De poort naar de archipel

Göteborg is de tweede stad van Zweden en is voor een stedenreis zeer verrassend. Göteborg staat bekend om zijn prachtige architectuur, sfeervolle wijken en groene natuurparken. Deze stad is overzichtelijk en alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand te vinden. Je hebt hier een uitgebreid winkelaanbod, restaurants en leuke koffietentjes. Net buiten de stad ligt de Bohuslän archipel en bestaat uit duizenden eilanden. Deze stranden, vissersdorpjes en geweldige natuur kan jij ontdekken vanuit Göteborg! Daarnaast vind je er uitstekende familieattracties en zit je met een autoritje van 15 minuten middenin de natuur. Wie neem jij mee naar Göteborg?

Visit Scandinavia kan je de volgende hoogtepunten absoluut aanbevelen.

Voor een eerste kennismaking met Göteborg ga je naar de wijk Haga, in het hart van de stad. Een gezellige en charmante buurt met een gevarieerd aanbod van winkels en cafés. Voor de lunchpauze kan je bijvoorbeeld naar café Husaren gaan om de Hagabullen te proeven.

Ontdek Göteborg vanaf het water en stap aan boord van een Paddan boot. Bekijk de grachten en leer meer over de geschiedenis van deze stad. Verder zal je nog bekende hoogtepunten zien zoals het Operahuis, Feskekörka en mooie natuurparken. Een leuke manier om Göteborg te ontdekken voor de hele familie!

De prachtige archipel mag niet ontbreken tijdens jouw stedenreis. Het is niet ver reizen naar de charmante kustdorpjes, stranden en prachtige natuur. In het zuidelijke deel van de archipel zijn auto’s niet toegestaan en de perfecte bestemming voor wandelingen en fietstochten.

Een leuk dagje uit voor de hele familie is naar Liseberg. Dit is het grootste attractiepark van Scandinavië en ligt net buiten het centrum. Wanneer je niet van achtbanen en zweefmolens houdt, kan je nog genieten van de prachtige tuinen en de heerlijke restaurants. Verder worden er nog concerten gegeven door zowel nationale als internationale artiesten en aan het eind van het jaar wordt het park omgetoverd tot een magisch kerstparadijs.

Onze persoonlijk geselecteerde locaties

Waarom Göteborg?

Göteborg is een havenstad met een adembenemende kustlijn en veel groen. Hier moet je zijn voor wereldklasse seafood, natuur en familie activiteiten.

  • Geweldige familieattracties
  • Architectuur en natuurparken
  • Sfeervolle wijken en culinaire hoogstandjes

Nú tijdelijk €25,- korting en met gratis reisgids!

Wat kun je verwachten?

Unieke locaties

Wij bieden unieke en gunstig gelegen hotels en B&B’s die je nergens anders vindt.

Reisvoorstel op maat

Ons team maakt een uniek reisvoorstel op maat dat past bij jouw wensen en budget.

De beste ervaring

Wij bieden de allerbeste ervaring en zorgen voor een zorgeloze vakantie en 100% tevredenheid.

Wij Scandinavië

Vanuit onze passie voor Scandinavië bieden wij unieke reizen naar Noorwegen, Zweden, IJsland, Denemarken en Finland. Onze reizen zijn op maat gemaakt en samengesteld door echte kenners. Ben jij klaar voor een onvergetelijke vakantie naar Scandinavië?